HOUTINTERIEUR

ALLES VOOR PARKETVLOEREN, PLANKENVLOEREN, WANDEN EN PLAFONDS

Carnotstraat 112 - Antwerpen - Tel. 03/236.09.15

Bel voor GRATIS offerte
0494/21.01.42
of 03/236.09.15
SHOWROOM
Alle dagen van 10 tot 18 uur
Middagsluiting van 12u15 tot 13u30
Zondag en Maandag gesloten

Wat zijn de mogelijkheden van een bamboe vloer?

Bamboe vloer is de laatste jaren uitgegroeid tot een prima parketvervanger. Omdat deze grassoort bijzondere eigenschappen heeft zoals hardheid en duurzaamheid, is dit geen wonder. Bovendien is bamboe een betaalbare grondstof die ecologisch verantwoord kan worden geteeld.

Dit zijn allemaal redenen om te kiezen voor een bamboe vloer. Consumenten die nog niet bekend zijn met dit bijzondere en natuurlijke materiaal vragen zich wellicht af wat de mogelijkheden zijn van bamboe planken. Indien u vragen hebt over de mogelijkheden van een bamboe vloer dan geven wij u daar graag meer informatie over.

Bamboe is harder dan eikenhout!

Wie zich afvraagt of bamboe wel degelijk parket of laminaat kan vervangen, kunnen we meteen geruststellen. Bamboe planken zijn zelfs harder dan eikenhout. Over de duurzaamheid hoeft u zich geen zorgen te maken. De hardheid van dit materiaal zorgt ervoor dat u zich weinig of geen zorgen dient te maken over temperatuurschommelingen in een pand of in uw woning. Bamboe planken houden hun vorm onder alle omstandigheden en zullen op termijn niet krimpen of uitzetten zoals dit bij een houten vloer wel het geval kan zijn.

bamboe vloer keuken tijdloos
Bamboe vloer living
bamboe vloer keuken

Voordelen van bamboe

Bamboe heeft vele voordelen, het is decoratief en goed bestand tegen een vochtige omgeving. Daarom is een bamboe vloer uitermate geschikt voor de badkamer, de keuken of bijkeuken. Wel is het belangrijk om de ruimtes te voorzien van een goede verluchting.

Andere belangrijke eigenschappen van bamboe zijn: de grote hardheid en slijtvastheid.

Bamboe veroorzaakt ook geen allergieën, is makkelijk te onderhouden en te reinigen.

Onderhoud van een bamboe vloer

Bamboe gaat prat op een lange levensduur. Om deze te kunnen bereiken, is het wel noodzakelijk dat u de bamboe planken van de vloer regelmatig onderhoudt. Bamboe planken kunt u het best onderhouden met lak of olie. Hierover kan Houtinterieur u adviseren.

Toepassingen van de bamboevloer

De bamboe vloer kan zowel binnen als buiten worden geplaatst. Eén van de buitentoepassingen is bijvoorbeeld een vloer rond een zwembad. Een andere mogelijkheid is een terras te bouwen met behulp van bamboe planken. Binnen doen bamboe planken het goed in een lounge ruimte waar u helemaal tot rust kunt komen na een zware dagtaak.

Kamers of ruimtes waar u bamboe planken kunt gebruiken

Bamboe kan ook binnenshuis een parket vloer vervangen. Dit is niet alleen het geval voor de living, maar ook voor vochtige ruimtes zoals de badkamer, de keuken of in bijkeukens waar bijvoorbeeld de wasmachine staat.

Bamboe keuken vloer