HOUTINTERIEUR

ALLES VOOR PARKETVLOEREN, PLANKENVLOEREN, WANDEN EN PLAFONDS

Carnotstraat 112 - Antwerpen - Tel. 03/236.09.15

Bel voor GRATIS offerte
0494/21.01.42
of 03/236.09.15
SHOWROOM
Alle dagen van 10 tot 18 uur
Middagsluiting van 12u15 tot 13u30
Zondag en Maandag gesloten

Plankenvloer

Een plankenvloer straalt klasse uit. Dit soort van klassieke vloer wordt in vele gevallen geassocieerd met statige herenhuizen. Dat wil niet zeggen dat dit soort van ondergrond niet zou passen in een modern interieur. Niets is minder waar. Hout is in en is een blijver onder de voeren.

Bij Houtinterieur kunnen wij 30 jaar aan ervaring op het gebied van plankenvloeren voorleggen. Wij komen uw vloer niet alleen leggen, maar kunnen u ook advies geven over de keuze van de houtsoort, de variant van plankenvloer die het best bij uw interieur past.

Bovendien weten wij als geen ander wat de voor- en nadelen zijn van iedere houtsoort die voor een vloer kan worden gebruikt. Kortom, wij zeggen niet zomaar plankenvloer tegen elke houtvloer die we tegenkomen. Er bestaan namelijk diverse plankenvloeren. Daar geven we graag een overzicht van, zodat u weet tussen welke opties u kunt kiezen. Om u toe te laten een gefundeerde keuze te maken, geven we u niet alleen de voordelen, maar ook de nadelen van iedere soort van plankenvloer mee.

De eiken plankenvloer: een echte klassieker

Eik is een klassieke houtsoort. Deze variant van hout wordt al eeuwenlang in plankenvloeren gebruikt. Wie kiest voor eik, kiest niet alleen voor stijl, maar ook voor duurzaamheid.

Eik is een inheemse houtsoort. U kiest meteen ook voor een product van eigen bodem of tenminste voor een Europees product. Op die manier kiest u niet alleen voor stijl, maar verkleint u ook uw ecologische voetafdruk aanzienlijk.

Van de eiken plankenvloer wordt vaak gezegd dat hij duur is.

Hierbij merken wij graag op dat de prijs van een dergelijke vloer afhankelijk is van verschillende factoren. Eikenhout bestaat in verschillende varianten en in verschillende prijsklassen.

In de meeste gevallen bepaalt de ruimte waarin u een plankenvloer wilt laten plaatsen de kwaliteit en de prijsklasse van het hout. Zo zult u in de leefruimte of living van een statig herenhuis duurder hout willen gebruiken dan op zolder of in een werkruimte.

Uiteraard dient u een uurloon te betalen voor het plaatsen van een eiken plankenvloer. Als u in een eiken plankenvloer bent geïnteresseerd en meer informatie wilt hebben over de kosten van het materiaal en de plaatsing bij u thuis, dan komen wij graag bij u een vrijblijvende offerte maken. Zo krijgt u een eerlijke indruk van onze prijs/ kwaliteitverhouding.

Hierbij dient u te weten dat wij inzetten op duurzaamheid. Zo hebt u het langst plezier van uw houten vloer en zijn wij verzekerd van mond-op-mond-reclame.

ruwe planken voor plankenvloer
plankenvloer moderne leefruimte
plankenvloer ruw uitzicht

Kan een oude plankenvloer worden gerestaureerd?

Vele mensen die van plankenvloeren houden en op zoek zijn naar een nieuwe gezinswoning geven er de voorkeur aan om een pand te kopen waarin al een oude plankenvloer aanwezig is.

Ook dan kunt u bij Houtinterieur terecht voor advies en desgewenst een offerte. Het mooie aan een oude plankenvloer is dat deze niet per se gesloopt dient te worden.

Om te kunnen bepalen of het mogelijk is om een reeds bestaande vloer uit hout te behouden, is het nodig dat u het advies inwint van een expert.

In de eerste plaats is het noodzakelijk om de draagkracht van een bestaande vloer te controleren. Houten vloeren rusten meestal op steunbalken die eveneens uit hout zijn vervaardigd. Als de steunbalken in orde worden bevonden en veilig zijn om verder gebruikt te worden, dan is er meestal geen noodzaak om een bestaande houten vloer uit te breken.

Vervolgens zullen onze vakmensen de algemene toestand van de vloer zelf inspecteren. Soms ziet die er slechter uit dan in werkelijkheid het geval is. U doet er goed aan om te laten vaststellen of de slijtage of schade van decoratieve aard is of van structurele aard.

Slijtage van decoratieve aard is vrijwel altijd te herstellen. In vele gevallen is het mogelijk om in een oude plankenvloer latten of stukken te laten vervangen. Uiteraard dient dit te gebeuren met dezelfde houtsoort als die van de originele vloer.

Verder is het belangrijk dat indien er gekozen wordt om een vloer te laten repareren dat de ingezette stukken de originele kleur zo goed mogelijk benaderen. Daarom zullen onze vaklui er steeds voor zorgen dat de te herstellen vloer eerst gereinigd zal worden zodat de originele kleur exact kan worden vastgesteld.

Vertrouw op Houtinterieur, de houtspecialist in Antwerpen!

plankenvloer in living salon