HOUTINTERIEUR

ALLES VOOR PARKETVLOEREN, PLANKENVLOEREN, WANDEN EN PLAFONDS

Carnotstraat 112 - Antwerpen - Tel. 03/236.09.15

Bel voor GRATIS offerte
0494/21.01.42
of 03/236.09.15
SHOWROOM
Alle dagen van 10 tot 18 uur
Middagsluiting van 12u15 tot 13u30
Zondag en Maandag gesloten

Parket schuren

Parket schuren, kan een oplossing zijn wanneer het er op lijkt dat uw parketvloer ondanks uw goede zorgen toch wat versleten oogt. Soms gebeuren er dingen waar u jammer genoeg geen controle over heeft.
We kunnen ons levendig voorstellen dat u ondanks het nemen van de nodige voorzorgen geen vat op hebt. En zo kan het voorvallen dat u opeens uw parket moet schuren. Dit is namelijk een prima manier om uw geliefde parketvloer een nieuw leven en een nieuw uitzicht te geven.

Wat en hoe?

Parket schuren neemt de oneffenheden weg die kunnen ontstaan bij ouder parket. Zo wordt de vloer weer helemaal glad. Om een goed resultaat te bekomen, is het nodig om de behandeling een paar keer te herhalen. Dit heeft voor gevolg dat feitelijk de bovenste laag weggehaald wordt.

Na het schuren is het nodig om scheuren en kiertjes die zichtbaar zijn geworden, op te vullen en bij te werken. Dit kan met een speciaal soort voegkit dat bij de schuurpasta voor de parketschuurmachine gevoegd wordt. Dit heeft het uitzicht van een soort vloeibaar hout, waardoor de bovenste laag van het parket terug bijgewerkt wordt.

Het best laat u dit werk uitvoeren door een specialist, omdat werken met een parketschuurmachine niet aan onbevoegden mag overgelaten worden. Het is mogelijk om dergelijke machines te huren Antwerpen , maar het is nodig om hierbij de hulp in te schakelen van iemand die professioneel advies kan geven.

Voor het schuren van parket mag u rekenen op een prijs van 15 euro tot 28 euro per vierkante meter parket.

De vakman of de parketschuurmachine

Afhankelijk van uw budget, kan het zijn dat de prijs voor het schuren voor uw parket voor u niet haalbaar of betaalbaar is. In dit geval hebt u wel nog een ander alternatief tot uw beschikking.

Sommige mensen kiezen ervoor om zelf aan de slag te gaan met een parketschuurmachine. Deze ziet er uit als een uit de kluiten gewassen boenmachine. Wanneer u voldoende kennis heeft en u zelfverzekerd genoeg bent om dit apparaat te gebruiken, is het ook mogelijk om deze machine te huren en de werken zelf uit te voeren.
Sommige machines zijn uitgerust met een expansierol die schuurfouten voorkomt. Dit apparaat werkt met speciale stofzakken om het schuursel op te vangen, een lucht recycler en een fijnstofafscheider. Wanneer u hier zelf mee aan de gang wil gaan, is het belangrijk om een mondkapje of een beschermend masker te dragen omwille van het vrijkomen van fijnstof.

Wanneer u overweegt om voor de eerste keer een parketschuurmachine te gaan gebruiken, doet u er goed aan eerst de machine goed te leren kennen. Dit kunt u doen door bijvoorbeeld de handleiding zorgvuldig door te nemen. U begint best met de beschrijving van de onderdelen van het apparaat. Zo kunt u het toestel leren kennen en de werking ervan ontdekken. Wanneer u voor de eerste keer een parketschuurmachine gaat gebruiken is het namelijk van groot belang dat u niet alleen de mogelijkheden maar ook de beperkingen ervan leert kennen.

Lees de gebruiksaanwijzing

Vervolgens gaat u zich verder verdiepen in de eigenlijke gebruiksaanwijzing. Daarin staat stap voor stap beschreven hoe u het apparaat kunt gebruiken. Een gebruiksaanwijzing is handig, maar heeft een groot nadeel: meestal is ze nogal theoretisch opgesteld en soms kunnen bepaalde termen voor verwarring zorgen. Daarom raden wij aan om ook een of meerdere uitlegvideo's te bekijken vooraleer u met dit toestel aan de slag gaat.

Wanneer u zich na deze stappen te hebben genomen, nog steeds onzeker voelt, raden wij u aan om een korte opleiding te volgen waarin u in de praktijk kunt leren hoe de parketschuurmachine te gebruiken. Zo kunt u trouwens ook ontdekken of het gebruik van deze machine u ligt of niet.

Wanneer u weinig technische bagage hebt of helemaal niet handig bent aangelegd, dan raden we u aan om niet zelf met dit apparaat aan de slag te gaan, maar de hulp in te roepen van een vakman, en uw parket te laten schuren.

Al bij al blijft parket schuren een delicaat werkje, waarbij u liefst geen risico loopt. U kunt besparen op de prijs voor het schuren van uw parket door een parketschuurmachine te huren. U moet er wel rekening mee houden, dat indien het misloopt, u alsnog de kosten voor een professioneel vakman dient te betalen.

Hoe dikwijls parket schuren?

Hoe dikwijls het nodig is om parket te schuren, is afhankelijk van verschillende factoren. Eerst en vooral hangt dit af van het materiaal of de houtsoort waar uw parketvloer uit vervaardigd werd. Hierbij is het logisch dat kwaliteitsvol parket langer meegaat, dan een parketsoort van lagere kwaliteit. Ook hier geldt dat goedkoop op lange termijn soms duurkoop wordt. Afhankelijk van de dikte van de vloer kan deze tussen de 5 jaar tot levenslang meegaan. Hoe dunner de parketsoort, hoe korter de levensduur.

Parket schuren zal in ieder geval de levensduur van uw parketvloer verlengen. Houtinterieur Antwerpen geeft u graag meer informatie rond dit onderwerp. Ook kunt u steeds een offerte vragen.

Meer over parket renoveren Antwerpen.

parket schuren , het resultaat