HOUTINTERIEUR

ALLES VOOR PARKETVLOEREN, PLANKENVLOEREN, WANDEN EN PLAFONDS

Carnotstraat 112 - Antwerpen - Tel. 03/236.09.15

Bel voor GRATIS offerte
0494/21.01.42
of 03/236.09.15
SHOWROOM
Alle dagen van 10 tot 18 uur
Middagsluiting van 12u15 tot 13u30
Zondag en Maandag gesloten

Parket leggen

Parket leggen is een vak apart. Hoewel u steeds meer doe-het-zelf-gidsen kunt vinden in bouwmarkten, bibliotheken en op het internet blijft het een professionele specialisatie waarbij precisie en vakmanschap van het allergrootse belang zijn.

Waarom kiezen voor een vakman bij parket plaatsen?

Ook al worden alle technische handelingen nog zo minutieus stap voor stap uitgelegd, parket leggen blijft allesbehalve eenvoudig, zeker voor wie niet gewend is om een dergelijke klus dagelijks uit te voeren. Uiteraard bent u op zoek naar het perfecte resultaat. Wij kunnen u alvast vertellen dat er heel wat komt bij kijken om dit te verkrijgen.

De voorbereiding

Zoals bij alles, geldt bij parket leggen dat voorbereiding het halve werk uitmaakt. Zo is het belangrijk op welke ondergrond er gewerkt wordt. Deze moet geschikt zijn om parket te plaatsen. De aard van de ondergrond en de vloer waarop gewerkt zal worden zijn bepalend bij het leggen van parket.

Wanneer er in de woning of het gebouw nog andere werken aan de gang zijn, is het belangrijk dat deze eerst afgerond zijn. Zo is het een vereiste dat de onderlaag goed droog is, en het zelfde geldt voor het pleisterwerk.
Wanneer er voordien betegeld werd, moeten deze werken minstens 3 weken geleden uitgevoerd zijn. In een nieuwbouw of bij een verbouwing waarbij vensters geplaatst moeten worden, is het belangrijk dat deze werken volledig klaar en afgerond zijn. Uiteraard mag er geen lekkage in de woning zijn.
Dit zijn maar enkele voorbeelden.

De controlelijst

parket leggen moderne leefruimte
parket leggen voorbeedl
parket leggen living

Houtinterieur Antwerpen werkt steeds met een controlelijst om er zeker van te zijn dat niets over het hoofd word gezien. Zo zullen wij de ondergrond en de vloer waarop wij gaan werken op een aantal technische punten nalopen.

Verder besteden we aandacht aan het binnenklimaat van de woning of het gebouw waar wij de werken gaan uitvoeren. Zowel temperatuur als luchtvochtigheid zijn hier van groot belang. Het zelfde geldt voor het vochtgehalte van het hout.

Het binnenklimaat van het gebouw

Om een optimaal resultaat te kunnen garanderen, vinden wij het als professionele vakmensen uiterst belangrijk om te verifiëren of aan alle randvoorwaarden voldaan is om met de werken te kunnen beginnen.
Dit wil zeggen dat een kamertemperatuur van 18-20°C aangehouden dient te worden en dat de luchtvochtigheid optimaal tussen de 40% en 65% moet bedragen waarbij de onder en bovenwaarden niet overschreden mogen worden.
Soms zal het nodig zijn om luchtbevochtigers te gebruiken wanneer bijvoorbeeld centrale verwarming de lucht in het gebouw te droog maakt. Bij hoge luchtvochtigheid is het dan weer nodig dat een gebouw goed geventileerd of verlucht wordt.
We moeten ermee rekening houden dat het binnenklimaat constant blijft om goede resultaten te bekomen. Wanneer dit niet het geval is, bestaat er een risico op kleurverschillen of vervorming van de vloerelementen.

Randvoorwaarden voor de ondergrond

Samengevat komt het hier op neer: om het plaatsen van parket in de beste omstandigheden te laten verlopen, is het belangrijk dat de ondergrond droog, vlak, stevig en proper is.
Zoals hierboven al aangegeven kan de droogte en vochtigheidsgraad objectief gemeten worden met de juiste apparatuur. Wat de vlakte betreft, zijn er bepaalde richtlijnen of toleranties die moeten gerespecteerd worden. Deze werden onderverdeeld in 3 vlakheidsklasses. Dit wordt een vrij ingewikkeld gegeven dat niet door elke doe-het-zelver goed kan worden ingeschat. Welke klasse gehanteerd wordt bij het parket leggen is afhankelijk van een aantal technische factoren die gekend zijn door Houtinterieur, uw vakman bij uitstek.

Uiteraard is de stevigheid van de parketvloer een belangrijk gegeven. Sommige mensen zijn van mening dat parketvloeren Antwerpen nooit dezelfde stevigheid kunnen hebben als betonvloeren. Wij kunnen u alvast verzekeren dat wij er alles aan doen om de stevigheid en de draagkracht van de door ons geleverde vloeren te garanderen.

Uiteraard zorgen wij ervoor dat het plaatsen van uw parket steeds in de meest hygiënische omstandigheden kan gebeuren. Zo mag de ondergrond bijvoorbeeld geen enkel restje van verf, lijm of pleisterwerk vertonen. Wij voeren de werken enkel uit wanneer de ondergrond compleet proper is.

Parket is een natuurproduct

Wij kunnen zeer goed begrijpen dat u er voor kiest om parket te laten leggen. Parket is een natuurproduct, dat zeer duurzaam is en waar u jarenlang plezier zult van hebben, indien u kiest voor de juiste manier van plaatsen en ervoor zorgt dat uw parketvloer op de juiste manier onderhouden wordt. Met uw keuze voor parket maakt u een keuze die zowel ecologisch als duurzaam verantwoord is.

Net omdat parket een natuurproduct is, kunnen structuur en kleuren verschillen. Als vakmensen houden w bij het leggen van het parket. Wij zullen altijd de materialen op kleur en vorm controleren en ervoor zorgen dat wij de beste combinatie gebruiken om het mooiste resultaat te bekomen. Houtinterieur Antwerpen is een bedrijf met 28 jaar ervaring en helpt u graag verder met het leggen van uw parketvloer.

Meer over parket schuren.