HOUTINTERIEUR

ALLES VOOR PARKETVLOEREN, PLANKENVLOEREN, WANDEN EN PLAFONDS

Carnotstraat 112 - Antwerpen - Tel. 03/236.09.15

Bel voor GRATIS offerte
0494/21.01.42
of 03/236.09.15
SHOWROOM
Alle dagen van 10 tot 18 uur
Middagsluiting van 12u15 tot 13u30
Zondag en Maandag gesloten

Kiezen voor eiken planken

Eiken parket is met grote waarschijnlijkheid de meest geliefde soort van oude eiken plankenvloer. U vindt oude eiken planken niet alleen terug in statige herenhuizen, maar ook in tal van historische gebouwen.

Dit materiaal wordt al eeuwenlang gebruikt voor vloeren.

Als we spreken over historische gebouwen dan hebben we het vaak over vloeren waarin nog meer dan eens de originele oude eiken planken in teruggevonden worden. Dit verklaart meteen ook waarom eiken parket tot de verbeelding blijft spreken. Vele consumenten blijven erbij zweren. Dat is de reden waarom u er zeker kunt van zijn dat eikenhout een blijver is. Eikenhout is namelijk duurzaam, sterk en een natuurlijk product.

De charme van eiken planken

Oude eiken planken stralen charme uit en staan voor duurzaamheid. Om dit effect te kunnen realiseren, is het nodig om enkel het beste eikenhout te gebruiken. Eiken zijn bovendien inheemse bomen. Dit kan voor sommige consumenten een extra argument zijn om voor deze houtsoort te kiezen.

Tegelijk is de eik in ons land een beschermde boom en zijn er tal van ecologische argumenten om niet voor inlandse eik te kiezen. Dat is ook een van de redenen waarom het eikenhout dat wij gebruiken voor eiken parket niet uit ons land afkomstig is. Er zijn echter nog andere redenen. Deze hebben te maken met de duurzaamheid en de sterkte van het materiaal en deze kunt u terugvinden in ons artikel over houten planken.

Redenen om voor eiken planken te kiezen:

Met eiken planken is het eigenlijk een beetje zoals met goede wijn. Deze wordt beter met de jaren. Voor eiken parket geldt hetzelfde. Oude eiken planken behouden niet alleen hun natuurlijke schoonheid, maar met de jaren wordt deze verder geaccentueerd.

Uw eiken vloer gaat er steeds mooier en verfijnder uitzien.

Dit is immers een natuurlijk materiaal dat door de jaren heen mee kan evolueren. Eikenhout gaat als het ware rijpen en dat is alleen maar goed.

Eikenhout mag dan al wat duurder zijn bij aanschaf, maar de investering loont. Mits u de vloer goed onderhoudt en verzorgt, gaat hij veel langer mee dan enig ander materiaal. Eikenhout biedt daarenboven een natuurlijke bescherming tegen schimmels en insecten. Zo wordt uw huis gezonder om in te leven. U zult minder bestrijdingsmiddelen moeten gebruiken en dat komt alleen maar ten goede aan uw gezondheid.

Een huis met oude eiken planken heeft meer waarde op de woningmarkt. Uiteraard gaan wij ervan uit dat u voor eikenhout kiest omdat u het zelf een mooi materiaal vindt.

Huizen met een vloer uit klassieke ouden eiken planken spreken niet alleen tot de verbeelding van velen, maar geven uw huis ook een extra meerwaarde. Eiken parket verhoogt de authenticiteit van uw woning en dit vertaalt zich ook in een eventuele latere verkoopprijs.

Bij twijfel tussen eikenhout en een ander materiaal doet u er dus goed aan om die twijfel te laten varen en resoluut te kiezen voor eiken parket. Kiezen voor eiken planken is dus altijd een wijze investering!

Raadpleeg Houtinterieur voor een gratis offerte op maat!

eiken planken eetkamer